Web Notes ULB/VUB

Het verschil tussen een NetID en een e-mailalias
[23/09/2010] [hits : 78161]

Een gebruikersnaam, ook netwerkidentiteit (NetID) genoemd, kan je gebruiken als verkort e-mailadres en voor toegang tot allerlei intranetapplicaties.

Een VUB gebruikersnaam is beperkt tot maximaal acht karakters. Vaak heeft het de vorm initiaal gevolgd door de rest van de familienaam. Alhoewel deze conventie onvoorspelbaar is, daar een gebruikersnaam noodzakelijk uniek is binnen de VUB (en ULB).

In het geval van Jan Van De Modale is zijn gebruikersnaam bv. jvdmodal. Deze naam wordt ook gebruikt door de centraal beheerde intranet applicaties van de VUB. Dit is ook de POP-account, die je in bv. Outlook moeten invullen.

Omdat een e-mailadres in de vorm jvdmodal@vub.ac.be niet altijd bruikbaar is, is het ook mogelijk om een e-mailadres aan te vragen in de vorm Voornaam.Familienaam@vub.ac.be aan. Dit is echter geen tweede postbus, maar louter een verwijzing (alias) naar het basisadres.
In het geval van Jan wordt zijn adres dus Jan.Van.De.Modale@vub.ac.be, waarvoor de berichten terechtkomen in de postbus jvdmodal@vub.ac.be

Links

- Activatie van een VUB netwerkidentiteit (NetID) en e-mailadres
http://webnotes.vub.ac.be/&noteid=17

Johan D'Hondt - helpdesk@vub.ac.be


Published on Web Notes VUB (http://webnotes.vub.ac.be) Web Notes ULB/VUB
http://webnotes.vub.ac.be/&noteid=55


Web Notes ULB/VUB