Home

Office 365 samenwerkings- en communicatieplatform

[id : 512] [17/11/2016] [hits : 2435]

en  

Het Office 365 portaal van Microsoft biedt de VUB gemeenschap de mogelijkheid om zowel online als offline Office toepassingen en e-mail te gebruiken.

Lokaal op je machine

Het platform biedt de mogelijkheid om Office 2016, OneDrive voor Bedrijven en Skype voor Bedrijven op je eigen machines (maximaal 5) te installeren. U kan deze software vrij gebruiken zolang u personeel of student van de VUB bent.

OneDrive is je persoonlijke opslag. Documenten die hierin staan, zijn van overal toegankelijk en kunnen met anderen gedeeld en bewerkt worden.

Skype voor Bedrijven is de communicatietool binnen Office 365. Hiermee kun je gebruik maken van tekst, audio en videochat, maar ook beschik je over de mogelijkheid om bv. op afstand presentaties te geven (ook aan personen die geen Skype hebben).

Het online portaal portal.office.com is de grote kracht van Office 365 dat het mogelijk maakt om echt samen- en plaatsonafhankelijk te werken.

Je logt hier in met je nieuwe gebruikersnaam. Voor de meeste gebruikers is dit voornaam.achternaam@vub.be en het paswoord van je VUB NetID.


Via het portaal heb je toegang tot al je documenten (via OneDrive) maar kan je ook gebruik maken van de browsers versie van bv. Word, Excel, Outlook, agenda's, OneNote om zo verder documenten (samen) te bewerken.

Binnen het portaal staan meerdere nuttige applicaties zoals Forms, een tool om snel enquêtes te maken.


Nieuwe e-mailomgeving en vub.be e-mailadres

Samen met Office 365 is ook je nieuw vub.be e-mail adres geactiveerd. Iedereen krijgt, naast Office 365, de beschikking over een nieuwe postbus.

Je vub.ac.be e-mailadres blijft bestaan, maar je mail zal in de nieuwe vub.be postbus terechtkomen.

Office365 voor personeel

De Dienst ICT begeleidt personeel op individuele basis naar Office365 om te migreren naar Office 365.

Office365 voor studenten

De IT-dienst van de VUB doet een stapsgewijze migratie van de studenten. Zo gauw het jouw beurt is, zal je een e-mail met instructies ontvangen op je VUB-mail.

Je kan alvast je VUB AD activeren zoals hieronder bij de links beschreven.

Waar vind je hulp bij Office 365?

Voor meer informatie en duidelijk handleidingen, demofilmpjes, tips op basis van gebruiksscenario's over de Office 365 applicaties surf je naar https://support.office.com.

Voor technische ondersteuning en andere issues kan je een e-mail sturen naar helpdesk@vub.ac.be met O365 in het onderwerp. We helpen je dan zo snel mogelijk verder.

Johan D'Hondt - helpdesk@vub.ac.be

http://webnotes.vub.ac.be/&noteid=512

: :: ::: ::::