Home

Draadloos netwerk "Urbizone" op de campus Oefenplein

[id : 255] [20/01/2012] [hits : 12603]

fr  

Het is mogelijk om draadloos te surfen op de campus Oefenplein van de VUB en de ULB. Dit dankzij een proefproject dat wordt gelanceerd door het Centrum voor Informatica van het Brussels Gewest (CIBG).

Studenten, personeelsleden en bezoekers kunnen op de campus Etterbeek gratis draadloos internetten. Daarmee behoort deze campus tot een van de grootste 'hot spots' (1 vierkante km) van België. Het enige wat u nodigt hebt, is een computer die uitgerust is voor draadloos internet.

De verbinding maken is uiterst eenvoudig. De draagbare computer vindt heel gemakkelijk het netwerk Urbizone. Daarna kan u op de onthaalpagina uw gebruikersnaam en paswoord van Urbizone ingeven.

Opgelet: deze gebruikersnaam en paswoord hebben niets met uw VUB NetID te maken.

Voor nieuwe gebruikers is er een link voor het aanmaken van een urbizone username. Eens u bent aangelogd, hebt u toegang tot het Internet. Voor het VUB netwerk wordt u wel als een buitenstaander beschouwd.

Het Urbizone netwerk is beschikbaar buiten op de campus. Binnen de gebouwen kan u gebruik maken van de Urbizone of VUBnet hotspots.

Johan D'Hondt - helpdesk@vub.ac.be
Note

Om e-mail te versturen, moet u als smtp-server relay.irisnet.be specifiëren.
Johan D'Hondt - 14/12/2006

Onder Vista krijgt men de melding dat er een lokale verbinding is, maar geen Internet. Urbizone heeft hiervoor een oplossing beloofd.
Johan D'Hondt - 29/10/2008

http://webnotes.vub.ac.be/&noteid=255

: :: ::: ::::