Home

Draadloos netwerk "Urbizone" niet langer beschikbaar

[id : 255] [01/10/2014] [hits : 48464]

fr  

Sinds 1 september 2014 is het draadloos netwerk "Urbizone" niet langer beschikbaar op de VUB/ULB campussen wegens de stopzetting ervan door het Centrum voor Informatica van het Brussels Gewest (CIBG).

Tot voor kort konden studenten, personeelsleden en bezoekers op de campus Etterbeek gratis draadloos internetten via het Urbizone netwerk van het Centrum voor Informatica van het Brussels Gewest (CIBG).

Wegens de stopzetting van het project door het CIBG is het Urbizone draadloos netwerk niet langer beschikbaar op de VUB/ULB campussen.

Alternatieven

VUB studenten en personeelsleden kunnen draadloos surfen via het VUBnet of Eduroam netwerk.

Bezoekers die deel uitmaken van een instelling die lid is van Eduroam kunnen met hun Eduroam identiteit inloggen op het Eduroam draadloos netwerk op de VUB.

Organisatoren die een activiteit plannen op een VUB campus en die de deelnemers internet willen aanbieden, kunnen terecht bij Campusbeheer voor gastaccounts voor het VUBnet of Eduroam draadloos netwerk.

Belangrijk: alle personen die op de VUB campus gebruik wensen te maken van het Eduroam of VUBnet draadloos netwerk dienen wellicht enkele kleine aanpassingen uit te voeren aan de netwerkconfiguratie op hun computer.

Peter Van Rossem - helpdesk@vub.ac.be

http://webnotes.vub.ac.be/&noteid=255

: :: ::: ::::