Home

Campustoegang op basis van registratie nummerplaat

[id : 248] [18/04/2017] [hits : 55017]

en  

Op de campussen Etterbeek en Jette is een toegangssysteem met verzinkbare palen in gebruik. Het systeem werkt op basis van nummerplaatherkenning. Dit betekent dat iedereen wiens nummerplaat geregistreerd staat automatisch toegang krijgt tot de campussen.

Studenten en personeelsleden van de Vrije Universiteit Brussel kunnen hun nummerplaat registreren door met hun NetID (gebruikersnaam) en wachtwoord in te loggen op

https://my.vub.ac.be/nummerplaat/

Indien de registratie niet lukt, kan de ICT-Helpdesk helaas geen soelaas bieden en u alleen maar aanraden om het later opnieuw te proberen. Mensen wiens nummerplaat niet onmiddellijk herkend wordt aan de campustoegang en externe bezoekers kunnen zich altijd aanmelden via de intercom aan de ingang.

Op campus Kaai krijg je toegang tot de parking met een parkeerkaart. Deze kaart is ook je kopieerkaart en kun je aanschaffen in de bibliotheek. Wie al een kopieerkaart heeft, kan de parkeertoegang laten instellen in de bibliotheek op de campus (kostprijs €5).


Over het veiligheidscertificaat van de registratie site

Omdat de parkeertoepassing momenteel gebruik maakt van een zelfgegenereerd certificaat, kan u een foutmelding ontvangen bij het bezoeken van de registratie site.
Het gaat hier echter wel degelijk om de parkeertoepassing en het volstaat door te klikken op de 'ga verder/continue/ik begrijp de risico's/I understand the risks' selectiemogelijkheid, en/of een (tijdelijke) uitzondering in te voeren.

Gebruikers die de nieuwe browser Microsoft Edge gebruiken, zouden een blanco pagina kunnen te zien krijgen. Het volstaat dan op de Refresh knop te klikken om de foutmelding te zien te krijgen.

Johan D'Hondt - helpdesk@vub.ac.be
Note

(Oud-)Personeelsleden met een actieve aanstelling die daarenboven ook lid zijn van de Vriendenkring VUB kunnen tot nader order hun nummerplaat niet meer zelf registreren. Personen die in dat geval zijn, mogen hun nummerplaat en een contact telefoonnummer doormailen naar infradesk@vub.ac.be.
14 April 2014

Bezoekers met een niet-Belgische nummerplaat kunnen ook met hun nummerplaat de campus oprijden, het system herkent niet-Belgische nummerplaten.
27 September 2013

Tussen het aanmaken van een NetID en de toegang tot de parkeertoepassing moet u rekenen op een vertraging van één nacht. Indien u nog niet bekend bent ontvangt u het foutbericht "UNKNOWN USER, USER NOT DEFINED IN LPR DATABASE."
Johan D'Hondt - 22/09/2008

In uitzonderlijke gevallen van personen met zowel een personeels- als studentenstatuut kan het gebeuren dat u het bericht krijgt "YOUR ACCOUNT HAS BEEN DELETED". Als tijdelijke oplossing kan u de Helpdesk uw nummerplaat en telefoonnummer bezorgen. Wij zorgen er dan voor dat dit door de Dienst Infrastructuur manueel ingevoerd wordt.
Johan D'Hondt - 02/12/2009

http://webnotes.vub.ac.be/&noteid=248

: :: ::: ::::