Accueil

Inschrijven voor een cursusruimte in Pointcarré

[id : 468] [15/10/2014] [hits : 10328]


Zodra je officieel bent ingeschreven voor een opleidinsonderdeel zal je (mits een eventuele vertraging van 24h) automatisch toegang krijgen tot de PointCarré-ruimte van dat vak.

Hoe kan ik mij inschrijven voor een cursus(ruimte), hoe kan ik aan mijn cursusmateriaal wanneer ik nog niet ingeschreven ben?

Voor andere types cursusruimtes kan je je inschrijven (communities, samenwerking, vakoverschrijdende cursusruimtes,...) als de instellingen van de cursusruimte dat toelaten.

Standaard kan het cursusmateriaal van een officieel opleidingsonderdeel echter bekeken worden zonder dat je daarvoor moet ingeschreven zijn in de cursusruimte.

Via Cursussen -> Curriculum informatie kan je alle opleidingsonderdelen terugvinden die aan de VUB gedoceerd worden. Je kan bijvoorbeeld op de titel van een opleidingsonderdeel zoeken of alle vakken van een bepaalde docent opzoeken. Wanneer je details bekijkt van een opleidingsonderdeel waarvan de cursus is opengesteld voor niet-ingeschreven studenten zal daar een link staan 147PointCarré-cursuspagina voor dit opleidingsonderdeel148. Wanneer je hier op klikt kan je de openbare documenten en aankondigingen die de docent daar plaatste bekijken.

Ook via Cursussen -> Mijn Cursussen -> inschrijven in cursusruimte kan je de ruimtes van de opleidingsonderdelen terugvinden en via de link "bezoek de cursus-ruimte" de openbare cursusruimtes raadplegen.

Indien je een cursuruimte nog vaak zal willen bezoeken kan je een link naar deze ruimte op je PointCarré startpagina plaatsen.

Bovenaan de start-pagina van een cursusruimte die je als "gast" bezoekt staat ook een link "Maak een bladwijzer voor deze cursusruimte" die je toelaat om deze cursus te bookmarken. Indien je dit doet, verschijnt er een link op je homepagina die rechtstreeks toegang biedt tot dit vak. Let op, dit vak verschijnt niet bij de vakken waar je officieel voor bent ingeschreven, maar onder het titeltje "Bladwijzers voor Cursusruimtes" rechts onderaan op je homepagina.

Voor sommige vakken kan je je manueel, individueel inschrijven. Opgelet: Dit is dan geen officiële inschrijving!

Ga hievoor naar "Mijn Cursussen", klik in het rechter blokje op "inschrijven in cursussen" en zoek de cursus waarvoor je je wenst in te schrijven. Als de cursus open is voor inschrijven staat er een icoontje subscribe/inschrijven waarop je kan klikken. Docenten kunnen deze instelling aanpassen voor hun cursusruimtes

Johan D'Hondt

http://webnotes.ulb.ac.be/&noteid=468

: :: ::: ::::