Home

Aanschaffen van een computer voor op de VUB werkplek

[id : 379] [27/01/2014] [hits : 52139]


Voor het aanschaffen van een computer heeft de VUB een raamcontract afgesloten met een aantal leveranciers van computermateriaal. VUB personeelsleden die een PC willen aanschaffen, kunnen deze bestellen via deze leveranciers.

Op het VUB Intranet vindt u meer informatie over dit raamcontract (na het inloggen, onder "Directie Financiën", "Aankoop", "Aankoop_ICT_Materiaal").

Aanschaf van een PC

Voor PC Desktops, Laptops en Schermen is de firma DELL geëvalueerd als beste aanbieder.

Om een PC te bestellen, kan u via de DELL Premier Pages op elektronische manier een configuratie samenstellen (e-quote). Voor het aanmaken van een gebruiker voor toegang tot de DELL Premier Pages kan u via de link onderaan een e-mail sturen.

Eens u zo'n e-quote hebt aangemaakt, kan u via Raptools de bestelaanvraag plaatsen. In die bestelaanvraag verwijst u dan naar deze e-quote. Als de budgethouder die bestelaanvraag goedkeurt, zal de aankoopdienst de bestelling uitvoeren.

Indien er voor onderwijs- of onderzoeksdoeleinden nood is aan een model met andere specificaties, dan deze die worden aangeboden via het raamcontract, dan moet dit vóór het plaatsen van de bestelling gemotiveerd worden [ zie Intranet voor procedure ].


Aanschaf van Apple hardware

De aankopen van Apple materiaal vallen niet allemaal onder een raamcontract.
Enkel voor de iPad is er een raamcontract met Switch (vroegere Easy-M).
Voor de rest is de normale aankoopprocedure van toepassing.

Software nodig?

Uiteraard is elke computer die wordt aangeschaft voorzien van een besturingssysteem (Windows, MacOS X, Linux,...). Indien u ook andere commerciële software op de computer wenst te installeren, kan u voor een aantal hiervan terecht bij de VUB.

- Microsoft Office: ieder personeelslid en student heeft 5 licenties voor Office 365.
- Voor andere Microsoft producten heeft de VUB een site license afgesloten [ zie Intranet ]
- Als antivirus programma heeft de VUB een site licentie voor McAfee [ zie softweb ]
- Verder zijn er licenties voor SPSS, Statistica, Matlab en Mathematica [ zie softweb ]

Voor de bestelling van andere commerciële software kan u terecht bij de Aankoopdienst en Raptools (na het aanvragen van offertes bij de leveranciers).

Peter Van Rossem - helpdesk@vub.ac.be
Note

De link naar Raptools vindt u ook op het VUB Intranet, onder "Financiële administratie".

De link naar de Microsoft site license vindt u op het VUB Intranet onder "Directie Financiën", "Aankopen", "Aankoop_ICT_Materiaal"

http://webnotes.vub.ac.be/&noteid=379

: :: ::: ::::