Accueil

Hydra- de rekenserver van de VUB/ULB

[id : 233] [12/06/2007] [hits : 49323]

fr  en  

Het Rekencentrum beschikt over een High Performance Compute cluster. HYDRA vervangt ASTER, de oude Alpha cluster, en biedt de vorsers van beide universiteiten een 20-voudige rekenkracht.

Met zijn perfect uitgebalanceerde architectuur is Hydra de beste in zijn soort voor een zeer brede waaier van toepassingen. Rekenintensieve jobs, programma's die veel geheugen vergen, parallelle pakketten en I/O intensieve codes zullen allemaal vlug en vlot kunnen uitgevoerd worden.

Uitgerust met de laatste AMD Opteron dual core CPU, een overvloed aan SMP RAM geheugen, een snelle Infiniband interconnect en een Lustre bestandssysteem, is de nieuwe Hewlett-Packard XC4000 Linux cluster geschikt voor alle domeinen van de computational science. Het spreekt vanzelf dat een uitgebreide portfolio van ontwikkelingssoftware zal beschikbaar zijn, evenals een uitgekozen lijst van wetenschappelijke toepassingen.

Het nieuwe systeem telt 30 compute nodes, elk met 4 CPU's (480 FPU's in totaal), 32 GB RAM (960 GB samen) en toegang tot 6 TB schijfruimte.

Johan D'Hondt - helpdesk@vub.ac.be

http://webnotes.ulb.ac.be/&noteid=233

: :: ::: ::::