Home

Het digitaal leerplatform Pointcarré

[id : 131] [18/02/2014] [hits : 58379]

en  

PointCarré is een digitaal leerplatform waar docenten per cursus studiemateriaal en opdrachten kunnen aanbieden en waar studenten on-line met elkaar en met docenten kunnen communiceren.

Om in te loggen op Pointcarré moet u beschikken over een NetID (VUB gebruikersnaam) en bijhorend paswoord. Nieuwe NetID's zijn pas de volgende werkdag operationeel in Pointcarré. Paswoord wijzigingen vrijwel onmiddellijk.

Je wordt op PointCarré automatisch ingeschreven voor al je officiële opleidingsonderdelen die je via de Self Service Studenten hebt vastgelegd.

Het synchroniseren van je vakken tussen de Self Service Studenten en PointCarré kan wel enige tijd in beslag nemen. Gezien updates altijd 's nachts doorgaan kan het zijn dat uw vakken vandaag nog niet op Pointcarré verschijnen.
Standaard kan het cursusmateriaal van een officieel opleidingsonderdeel echter wel bekeken worden zonder dat je daarvoor moet ingeschreven zijn in de cursusruimte.

Indien je inschrijving nog niet voltooid is

In de sectie Cursusmenu (aan de rechterzijde) kan u klikken op "Registreren in cursusruimte" om de lijst van beschikbare cursussen op te vragen. Registreren kan u niet, maar u kan wel zoeken naar een cursus op basis van de naam van de cursus (of een stukje ervan). De cursussen waar in de rechterkolom een huisje staat, zijn publiek toegankelijk. U kan dan op het huisje klikken om deze informatie te raadplegen.
Wel het volgende: het aantal cursussen waarvoor informatie publiek - zonder inloggen - ter beschikking gesteld wordt, lijkt ons wel zeer beperkt.

Je beschikt wel reeds over een NetID, maar alle vakken zijn nog niet officieel geregistreerd

Via Cursussen -> Curriculum informatie kan je alle opleidingsonderdelen terugvinden die aan de VUB gedoceerd worden. Je kan bijvoorbeeld op de titel van een opleidingsonderdeel zoeken of alle vakken van een bepaalde docent opzoeken. Wanneer je details bekijkt van een opleidingsonderdeel waarvan de cursus is opengesteld voor niet-ingeschreven studenten zal daar een link staan PointCarré-cursuspagina voor dit opleidingsonderdeel. Wanneer je hier op klikt kan je de openbare documenten en aankondigingen die de docent daar plaatste bekijken.

Heb je problemen bij het gebruik van het teleleerplatform? Surf dan eerst naar de PointCarré webpagina's waar je een uitgebreide handleiding en Frequently Asked Questions (FAQ) vindt.

Johan D'Hondt - helpdesk@vub.ac.be
Note

Iedereen die een VUB/ULB NetID heeft kan inloggen op PointCarré (bvb ook ULB studenten en docenten). Wat wél gebeurt, is dat sommige gegevens (naam, voornaam, automatische registratie voor vakken op PointCarré) uit de VUB-onderwijsdatabanken komen. Concreet wil dat zeggen dat niet-reguliere studenten naamloos op het systeem staan en ook zichzelf moeten registeren op de vakken die ze volgen.
Johan D'Hondt - 17/08/2010

http://webnotes.vub.ac.be/&noteid=131

: :: ::: ::::