Home

Bestanden uitwisselen met Anonymous FTP

[id : 399] [25/04/2012] [hits : 60967]

en  fr  

De anonymous FTP server kan gebruikt worden om bestanden uit te wisselen met andere personen binnen en buiten de VUB/ULB zonder dat men accounts en paswoorden moet uitwisselen.

Hiervoor kan men gebruik maken van de directory /pub/exchange op ftp.vub.ac.be

U wenst een bestand aan iemand op VUB/ULB te bezorgen

Log in op de FTP server met gebruiker 'anonymous' en geef als wachtwoord uw e-mail adres in. Ga vervolgens naar de directory /pub/exchange en upload uw bestand(en) in die directory.

Bestanden die op deze manier in /pub/exchange worden geüpload, kunnen door iedereen vanaf een computer op de VUB/ULB gedownload worden, alsook door personen die met hun eigen login/wachtwoord op de FTP server inloggen.

U wenst een bestand aan iemand buiten de VUB/ULB te bezorgen

Log in op de FTP server met uw eigen VUB/ULB login en paswoord. Ga vervolgens naar de directory /pub/exchange en upload uw bestand(en) in die directory.

Uw bestand kan dan door iedereen gedownload worden op VUB/ULB of van op het Internet. Om het bestand te downloaden dient men in te loggen op de FTP server als 'anonymous' en als paswoord het eigen e-mail adres.

Een eigen FTP directory opzetten

Elk lid van de universitaire gemeenschap kan een eigen uitwisselingsdirectory opzetten op de FTP server. Hiertoe bestaat een speciale procedure die men van op de FTP server kan uitvoeren. Alternatief logt men in op de FTP server met de eigen login en wachtwoord en maakt men een directory aan in /pub/exchange Voor meer details, zie de Links onderaan.

General Restrictions:

NO COMMERCIAL items whatsoever may be put at disposal through this FTP and the Computing Centre reserves its right to withdraw any file contravening to the rules explained hereabove. Furthermore, the Computing Centre is not liable for the contents of these directories. Due to the limited amount of disk space, please restrict yourself to data related to educational matters or academic researches.

Peter Van Rossem - helpdesk@vub.ac.be
Note

Bestanden in /pub/exchange blijven beschikbaar voor maximum 10 dagen.

http://webnotes.vub.ac.be/&noteid=399

: :: ::: ::::