Home

Aanmaken van enquêtes voor VUB onderzoekers en studenten

[id : 311] [11/05/2012] [hits : 75880]

en  

Limesurvey is een open-source online enquêtesysteem dat gebruikers toelaat enquêtes te organiseren en te ontwerpen. Deze software is op de VUB webserver geïnstalleerd zodat personeel en studenten hiervan gebruik kunnen maken voor hun onderzoek.

Hoe een account aanvragen

VUB personeelsleden die een rondvraag willen organiseren voor hun onderzoek kunnen een account voor Limesurvey aanvragen door een mailtje te sturen naar helpdesk@vub.ac.be

VUB studenten kunnen ook gebruik maken van deze software. Om een account te krijgen, dient hun promotor een mailtje te sturen naar helpdesk@vub.ac.be

Als de account is aangemaakt, wordt een e-mail gestuurd naar het VUB e-mail adres van de gebruiker met de details hoe toegang tot het systeem te verkrijgen.

Limesurvey is vrij eenvoudig te gebruiken en heeft een ingebouwde hulpfunctie. Een - zeer volledige - handleiding is ook beschikbaar op de Limesurvey website. Die bevat ook antwoorden op de meest gestelde vragen.

Labelsets en Templates

Hoewel Limesurvey toelaat om eigen labelsets en templates aan te maken, wordt het aanmaken van labelsets op dit ogenblik gecoördineerd door het Rekencentrum en is het standaard template het VUB template. Als u een specifieke labelset wil aanvragen, mag u de beschrijving met de verschillende waarden doormailen naar helpdesk@vub.ac.be.

In Limesurvey (1.91+) waarvan ook een versie op de VUB server werd geïnstalleerd, is de organisatie van labelsets volledig gewijzigd. In deze versie zijn labelsets grotendeels overbodig geworden.

Nog dit

Als u een nieuwe enquête aanmaakt, mag u niet vergeten in de Algemeen sectie van uw enquête de Beheerder, E-mail beheerder en Bounce Email velden aan te passen met uw eigen gegevens.

En nog enkele (belangrijke) tips

Voor het invullen van een enquête heeft een respondent een bepaalde tijd (3 uur, vanaf men het invullen aanvangt). Indien men het invullen van een enquête wenst te onderbreken, bvb voor een vergadering, is het raadzaam voor de respondent om de tot dan ingevulde resultaten op te slaan voor later (klik op "Hervat later" en volg de instructies).

Als uw enquête is afgelopen, kan u deze ontoegankelijk maken voor respondenten door een "Vervaldatum" in te vullen bij de instellingen (toegangscontrole) van uw vragenlijst. We raden u aan de enquête NIET te desactiveren, want dan heeft u zelf geen toegang meer tot de antwoorden.
Als u toch per ongeluk uw enquête heeft gedesactiveerd, kan u de vorige gegevens opnieuw importeren. Het is dan wel belangrijk dat u niets heeft gewijzigd aan de enquête zelf. Voor meer info, zie de links onderaan.

Als u VUB medewerkers en studenten wil betrekken bij uw rondvraag, kan u een berichtje plaatsen in de elektronische nieuwsbrief die wekelijks wordt verstuurd naar alle personeelsleden en studenten. U kan daarvoor het online formulier van de e-brief gebruiken.

Peter Van Rossem - helpdesk@vub.ac.be

http://webnotes.vub.ac.be/&noteid=311

: :: ::: ::::