Home

Criteria voor de aanschaf van een studentencomputer

[id : 342] [11/01/2011] [hits : 28767]


Het is intussen onmisbaar voor elke student: een pc of laptop met de nodige software. De vraag die zich opdringt is waarvoor je die gaat gebruiken aan de Vrije Universiteit Brussel.

E-mail en Internet

Je VUB e-mailadres en bijhorende NetID (voor o.a. het intranet) kan je gebruiken met om het even welke e-mailclient of webbrowser zowel op de campus, thuis als op kot. Netwerkaansluitingen op VUB-kamers kunnen bovendien gratis McAfee antivirus downloaden. Een laptop met wifi is een goed idee, want op de hele campus Etterbeek kan je gratis en draadloos internetten.

Software

Welk besturingssysteem (windows 7,8 of 10, MacOS,...) je gebruikt maakt op zich niet zo veel uit. In het begin zal je je PC vooral gebruiken voor Office toepassingen. Mogelijk heb je later wel nood aan specifieke software (cf. SPSS, Matlab).

Je eigen hard- en software aan een zacht studentenprijsje

Als student van de Vrije Universiteit Brussel kan je trouwens ook een computer met alle toebehoren aanschaffen aan een zacht studentenprijsje. De Vrije Universiteit Brussel heeft hiervoor overeenkomsten afgesloten met Apple en Signpost.

Johan D'Hondt - helpdesk@vub.ac.be

http://webnotes.vub.ac.be/&noteid=342

: :: ::: ::::